logo
logo

MENU

PRZYSTAWKI

Śledź na dwa sposoby | crème fraiche | musztarda | ogórek
- 19 zł -

Wątróbka drobiowa | owoce leśne | jabłko | zioła
- 21 zł -

Tatar z makreli| cydr| kasza jaglana| kalarepa
- 26 zł -

Kaczka| pasztet| śliwki | burak| skorzonera
- 29 zł -

Krewetki królewskie | puree czosnkowe | podpłomyk | sos
- 37 zł -

ZUPY

Krupnik | kurczak zagrodowy | crème fraiche | zioła
- 19 zł -

Bulion grzybowy z gęsim pierożkiem | włoszczyzna | oliwa pietruszkowa
- 21 zł -

Chowder z białych ryb | warzywa | dorsz | oliwa koperkowa
- 23 zł -

SAŁATY

Mix sałata | ser frisztikowy | dynia | śliwki | czipsy
- 29 zł -

Grillowana pierś z kurczaka | avocado | oliwki | grzanki | pomidor | mix sałat | winegret
- 31 zł -

Półgęsek | figa | radicchio | cykoria | szczawik | buraki
- 34 zł -

PIEROGI

Wiejski twaróg | ziemniaki | karmelizowana cebula | chrupiący bekon | szczawik | oliwa
- 27 zł -

Pieczona wołowina |puree selerowe| suszona szalotka | jarmuż | demi glace
- 29 zł -

RYBY

Pstrąg| kiszony ogórek | soczewica| kiszony koper włoski
- 39 zł -

Tornedo z dorsza| pesto cytrynowe| ratatouille| kapusta| rukola
- 40 zł -

Sandacz| puree selerowe | chipsy ryżowe | młody szpinak | oliwa
- 49 zł -

MIĘSA

Golonka | kapusta |boczek | ciasto drożdżowe | piwo
- 47 zł -

Policzki wołowe | wytrawny piernik | chrzanowycrème fraiche | sos
- 49 zł -

Gęsie udo | brukiew | czipsy ziemniaczane | chutney gruszkowy | sos majerankowy
- 51 zł -

Stek z rozbefu | wędzona pietruszka | fondant | kurki | seler naciowy | sos demi glace
- 68 zł -

DESERY

Beza | cytryna | ananas | rum
- 19 zł -

Orzech | wiśnia | żel porzeczkowy | lody
- 21 zł -

Sernik | biała czekolada | krem kokosowy | cygaretka
- 23 zł -

Specjalność Szefa kuchni | (niespodzianka)
- 25 zł -

Brzozowa deska regionalnych serów – dla 3 osób
- 79 zł -

Do stolików 6 osobowych lub większych doliczamy 10% serwisu